Hij was als een drug voor mij

‘Mensen zullen je met precies zoveel of weinig respect behandelen als jij toelaat, en onze verstoorde relatie begon toen hij me de eerste keer slecht behandelde en ik dat accepteerde.’

Deze quote kwam bij mij binnen. Toen ik deze zin afgelopen zomervakantie las in het boek ‘Laat je zien!’ van de Amerikaanse schrijfster Rachel Hollis, voelde ik direct dat ik hierover een keer iets met jullie wilde delen. Nu is het moment.

Voor mij 100% herkenbaar. In ons boek neem ik je helemaal mee in het verhaal van een destructieve periode die ik doormaakte met een leraar. Er was een groot leeftijdsverschil tussen ons, we hadden een afhankelijkheidsrelatie (leraar-leerling) en bovendien: hij woonde al jaren samen met zijn vriendin.

Er kwam een moment dat ik de moed had om uit deze “relatie” te stappen. De maanden daarvoor zag ik geen uitweg. Ik was in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en zag niet hoe ik deze kon omkeren. Niet alleen maakte hij misbruik van mij, ik haalde ook iets bij hem. Hij was die periode als een drug voor mij. Als ik bij hem was kreeg ik voldoende verdoving, om de strijd in mijn hoofd eventjes niet te voelen.

Maar er kwam een dag dat ik de manier waarop hij me behandelde niet meer accepteerde. En dat ik de manier waarop ik mezelf daardoor behandelde niet meer toestond. Ik koos voor mezelf, maakte mezelf weer hoofdrolspeelster in mijn eigen leven in plaats van dat ik een bijrolletje vervulde.

Hoe dan ook, deze quote zet me aan het denken. En nu ben ik benieuwd: Wat doet deze quote met jou?

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles