Op de bank bij de praatmeneer

Er moet toch wel héél wat met je aan de hand zijn, wil je op de bank belanden bij een psycholoog, een “praatmeneer” of worst of all zielenknijpers: een psychiater…
Zo af en toe een “coach” zien daarentegen, is tegenwoordig net zo normaal als boodschappen doen. Daarover durven de meesten zelfs te kletsen tijdens de koffiepauze op het werk. Misschien wel logisch, aangezien we een coach nog altijd eerder associëren met een sportcoach of voedingscoach, dan iemand die onze psyche binnenstebuiten keert.

Bij het woordje ‘therapie’ gaan de nekharen van veel mensen omhoog staan. Want als je in therapie gaat, dan moet je wel heel erg aan lager wal zijn geraakt. Van therapie moet je ver weg blijven, anders hoor je niet meer bij de “normale” groep! Het woordje ‘therapie’ betekent echter niets meer dan ‘geneeswijze’. En dat is precies wat een therapeut doet: helpen om jou beter te maken. Hetzij je spieren (fysiotherapie), hetzij je afweersysteem (immuuntherapie), hetzij je mentale gezondheid.

We zijn beiden door verschillende therapeuten onder de loep genomen: huwelijkscoaches, mama- en kindercoaches, seksuologen (ja, echt), diverse psychologen en psychiaters. Kortom: helemaal koekoek, wij tweeën. Rijp voor het gesticht.

Of niet? Dat laten we jou bepalen. Wij vinden het in elk geval goud waard om te investeren in onszelf. Nog altijd zien wij onze therapeut vaker dan onze schoonmoeder (bij wijze van spreken). Therapie is geen beangstigende plek voor gestoorde mensen. Het is een veilige omgeving voor mensen die de beste versie van zichzelf willen worden.

(Fotografie: Elise Rachelle Fotografie)

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles